Trambulina elastica pentru durerile de spate

Durerea de spate a devenit problema de sănătate numărul 1 în lume. Aproximativ 80% din adulții din Europa suferă, cel puțin ocazional, de astfel de probleme.

Probleme generale

Durerile de cap deranjează tot mai multe persoane și sunt frecvent legate de tensiunile musculare din umeri, spate sau gât cauzate de postura incorectă sau devieri unilaterale. Masajele, tratamentele termice și scaunele ergonomice sunt câteva din recomandările date de specialiști. Centrele de antrenamente fizice pentru spate atrag o mulțime de participanți. Dar toate acestea sunt aparent  fără nici un succes evident.

Cauze

Medicii diagnostichează tensiunea musculară în 90% din cazuri. Din cauza periodelor lungi de stat pe scaun la birou, mușchii abdominali se scurtează iar mușchii spatelui de asemenea se retrag. Cu partea superioară a corpului aplecată înainte la birou sau calculator, mușchii spatelui sunt în mod constant tensionați. O mișcare spontană, vremea rece sau stresul pot declanșa apoi durerea, lumbago, o întindere sau un gât tensionat/sucit.

Obiceiuri sedentare

Este o realitate faptul că europenii  își petrec în medie 9 ore pe zi stând în mașină, la serviciu, la masă, atunci când citesc și se uită la televizor. În același timp, cei care nu au o ocupație sedentară, frecvent suferă de întinderi sau tensiuni unilaterale la nivelul spatelui, uneori ore întregi din cauza suprasolicitărilor fizice. Doar câțiva oameni încearcă să corecteze aceste greșeli de postură necorespunzătoare și suprasolicitare musculară. Deci, nu ar trebui să ne mirăm atunci când organismul mai devreme sau mai târziu atrage atenția asupra sa prin apariția durerii iar masajele și celelate tipuri de terapii termice prescrise asigură o ușurare doar pentru o scurtă perioadă de timp.

Ce ar trebui făcut

Pentru a obține un control de durată al durerii, nu este suficient doar să tratăm  simptomele. Trebuie să rezolvăm cauza, adică tensiunea în mușchi și presiunea continuă asupra discurilor vertebrale. Acest lucru înseamnă că musculatura spatelui trebuie să fie tonifiată, întărită prin antrenament periodic, structurat, astfel încât să poată îndeplini sarcina de a susține coloana vertebrală.

Balansare

Exercițiile de balansare sau legănare pe trambulina Bellicon, care este extrem de elastică, s-au dovedit a fi un excelent mod de a instrui ușor musculatura spatelui, deoarece presiunea exercitată asupra discurilor vertebrale rămâne foarte scăzută. Organismul este, prin urmare, invitat să participe într-o interacțiune echilibrată între încordare și relaxare musculară. Întrucât toți mușchii sunt complet relaxați la cel mai înalt punct al mișcării, aceștia se contractă automat în faza de decelerare pe suprafața plană a trambulinei. Această tehnică are o mulțime de efecte pozitive asupra stării de sănătate.

Antrenament

Mușchii spatelui și trunchiului, printre alții, sunt instruiți prin exercițiile efectuate pe trambulina Bellicon. O sesiune de antrenament zilnic de doar 15 minute este suficientă pentru tonifierea musculaturii.  De asemenea, pozitiv și benefic pentru acest tip de antrenament este întărirea și îndreptarea coloanei vertebrale, fapt ce contribuie la menținerea unui posturi optime.

Relaxare

Mișcările fizice efectuate pe trambulina elastica Bellicon contractă și relaxează discurile intervertebrale. Prin stimularea circulației sângelui și a metabolismului, se asigură o aprovizionare optimă și a țesuturilor discurilor intervertebrale. La nivel muscular, contracția ritmică, delicată combinată cu relaxarea se compară cu un automasaj care de asemenea declanșează o relaxare psihică reflexă( ca un bebeluș care e legănat ). Prin aceasta se reduce foarte eficient nivelul de stres. Cu alte cuvinte, trambulina elastică acționează asupra principalelor cauze ale durerii de spate. Reprezintă o abordare terapeutică optimă pentru astfel de probleme atât de des întâlnite.

Daca esti din Arad, te invit la o ora GRATUITA de antrenament pe trambulina elastica Bellicon, sub indrumare medicala.

Cand?  Luni, Miercuri, Vineri : 6 PM – 7 PM
Unde?  Strada Dambovitei, nr. 23, Sala de Dans Royal DanceSport Studio, Vlaicu, Arad.
Locuri limitate ! Pentru programari contacteaza-ne la telefon 0742 216 321.

Bounce soft, feel good!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

× Cum te pot ajuta?