Beneficiile hidrogenului molecular la sportivi

Daca esti un sportiv sau un impatimit al fitnesului, probabil ca ai auzit de hidrogenul molecular. Multi incep sa descopere beneficiile acestui antioxidant. Popularitatea hidrogenului molecular e in crestere de cativa ani si tot mai multi oameni vor sa il incerce.

Sportivii care au adaugat apa bogata in hidrogen molecular in regimul lor de activitate, au raportat imbunatatiri semnificative in procesul de recuperare. De asemenea, pacientii cu artrita care au consumat apa imbogatita cu hidrogen molecular au semnalat reducerea durerilor si a inflamatiei. Utilizatorii zilnici de apa hidrogenata au semnalat efectele pozitive ale acesteia in contextul procesului de anti-aging si de crestere a nivelului general de energie.

Hidrogenul molecular are multiple beneficii asupra sanatatii dar contribuie si la imbunatatirea performantei sportive si reducerea perioadelor de recuperare. H2 reprezinta un tratament inovativ impotriva stresului oxidativ indus de efort si accidentarile sportive, cu un potential solid pentru cresterea performantei sportive. Hidrogenul ca antioxidant, antiinflamator si trigger pentru semnalizarea celulara este ideal pentru medicina sportiva, deoarece poate reduce oboseala musculara, poate atenua durerea de dupa antrenamentele intense si poate accelera refacerea dupa accidentarile sportive severe.

Studiile au aratat ca apa cu hidrogen molecular e eficienta in preventia oboselii musculare. Consumul de apa e important inainte de a incepe antrenamentul, astfel te poti pregati corespunzator. De asemenea, poti consuma apa cu hidrogen si dupa antrenament ajutand  organismul sa contrabalanseze  oboseala musculara.

E cunoscut faptul ca apa cu hidrogen molecular iti da un impuls de energie. Acesta poate fi util in timpul antrenamentului. Cu toate aceste efecte, apa cu hidrogen molecular reprezinta un mod excelent de a imbunatati performanta sportiva generala. Ideala pentru sportivi sau oricine vrea sa transpire serios!

O serie de studii recente au raportat ca hidrogenul molecular afecteaza transductia semnalului celular si se comporta ca un agent alcalinizant. Aceste mecanisme recent observate au un potential crescut in studiile clinice medicale.

In particular, terapia cu hidrogen ar putea fi eficientă ca tratament inovator specific pentru reducerea stresului oxidativ indus de exercitiile fizice si accidentarile sportive.

Ce se intampla dupa ce consumi hidrogen molecular?

Hidrogenul este cel mai mic element din tabelul periodic. Fiind atat de mic si usor, are capacitatea de a se deplasa rapid prin sange in tot corpul. Hidrogenul molecular poate patrunde in celule si nucleele celulelor ajutand astfel la reducerea radicalilor liberi care in cantitate excesiva deterioreaza ADN-ul si cauzeaza stres oxidativ si boli.

Hidrogenul molecular este asociat si cu regenerarea pielii si reducerea riscului tumoral.

De exemplu, consumul de apa cu hidrogen molecular pe o perioada de 8 saptamani fara modificari in alimentatie a avut un efect de intarire a corpului impotriva stresului oxidativ. In plus, nivelele de colesterol au scazut iar acest efect a fost comparabil cu luarea medicatiei specifice.

Hidrogenul molecular din apa hidrogenata (cunoscut ca H2), s-a dovedit un bun promotor al starii de alerta mentala si a unui nivel ridicat de energie generala, de-a lungul timpului.

Imbunatateste-ti performantele sportive prin consum de apa cu hidrogen molecular  inainte, in timpul si dupa antrenament! Vei avea rezultate mai bune si te vei recupera mai repede.

Beneficiile consumului de apa cu hidrogen molecular la sportivi:

  • Imbunatateste performanta sportiva prin revitalizarea muschilor si cresterea energiei (stimuleaza productia de ATP la nivelul mitocondriei)
  • Ofera o hidratare mai buna si mai de durata
  • Ajuta la recuperarea musculara dupa activitati fizice intense (prin scaderea oboselii si a deteriorarii musculare)

Deci, data viitoare înainte de a incepe antrenamentul, incearca apa cu hidrogen molecular!

Referinte

Iida A, Nosaka N, Yumoto T, Knaup E, Naito H, Nіѕhіуаmа C, Yаmаkаwа Y, Tѕukаhаrа K, Tеrаdо M, Sato K, Ugаwа T, Nakao A: The Clinical Aррlісаtіоn оf Hуdrоgеn аѕ a Mеdісаl Trеаtmеnt. Aсtа Mеd Okayama 2016; 70: 331-337.

Olson JW, Mаіеr RJ: Mоlесulаr hуdrоgеn as аn еnеrgу ѕоurсе fоr Hеlісоbасtеr руlоrі. Science 2002; 298: 1788-1790.

httрѕ://www.rеѕеаrсhgаtе.nеt/рublісаtіоn/230670233_Hуdrоgеn ѕuррlеmеntеd_drіnkіng_wаtеr_рrоtесtѕ_саrdіас_аllоgrаftѕ_frоm_іnflаmmаtіоn-аѕѕосіаtеd_dеtеrіоrаtіоn

httрѕ://www.nсbі.nlm.nіh.gоv/рmс/аrtісlеѕ/PMC3395574/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22146674

httрѕ://www.kаrgеr.соm/Artісlе/FullTеxt/489737

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

× Cum te pot ajuta?