10 Beneficii ale hidrogenului molecular (H2)

Recipient H2 keep

Hidrogenul molecular (H2) este un gaz inflamabil, fara miros si gust, considerat de unii cercetatori ca benefic in lupta impotriva cancerului sau in reducerea stresului oxidativ. Proprietatea antioxidanta a hidrogenului molecular e studiata astazi in multe studii medicale.

Superioritatea si unicitatea hidrogenului isi au originea in abilitatea acestuia de a activa calea Nrf2 si de a creste nivelele interne de glutation si alti antioxidanti daca acestea sunt mai scazute decat valorile normale. Hidrogenul molecular previne formarea radicalilor liberi prin imbunatatirea comunicarii intracelulare si stimularea proprietatilor de modulare celulara ale corpului. Acest proces realizat de hidrogenul molecular este comparabil cu o curatare la nivelul unei fabrici de majoritatea produsilor reziduali rezultati.

Aceste deseuri de tipul radicalilor liberi nocivi sunt eradicate in timp ce fabrica reprezentata de mitocondrii isi continua functionarea corespunzatoare. Exista mai multe mijloace de ingestie a hidrogenului molecular, de la consumul de apa alcalina ionizata bogata in hidrogen ( pana la inhalarea cu H2, bai cu H2 si utilizarea unei solutii saline cu H2 intraocular. In ciuda scepticismului vizavi de aceste informatii, proprietatile hidrogenului molecular inregistreaza tot mai multe motive pentru care ar trebui sa-l folosim. Iata 10 dintre acestea.

1. Hidrogenul molecular are un rol in repararea ADN-ului deteriorat

Hidrogenul molecular are o multime de beneficii, unul dintre acestea fiind corectia ADN-ului din mitocondriile celulare. Acest lucru este sustinut de un studiu care arata ca hidrogenul molecular asigura protectie impotriva daunelor ADN induse de radiatii, eliminarea OH fiind singurul mecanism implicat in proces, explicat pana acum. Repararea ADN-ului deteriorat de catre hidrogenul molecular este o descoperire majora, care merita sa fie studiata in continuare.

2. Hidrogenul molecular lupta impotriva alergiilor

O alergie reprezinta un raspuns anormal, exagerat al sistemului imunitar la actiunea unor diferite substante exterioare, sau o rezistenta a organismului impotriva intrusilor de tipul agentilor patogeni (agenti de contaminare). Substantele care declanseaza alergii se numesc alergeni. Exemple de alergeni: praf, polen, paraziti, mucegaiuri, par de animale si anumite alimente. Se spune ca persoanele inclinate catre alergii sunt alergice sau atopice. Aceasta reactie poate fi calmata prin ingestia de hidrogen molecular care ajuta la inhibarea cailor de semnalizare intracelulara, scazand astfel reactiile inflamatorii si oxidante.

3. Reducerea obezitatii

Obezitatea este o afectiune medicala  (32.2% barbati si 35.5% femei din America sufera de obezitate) in care excesul de grasime acumulat in organism poate avea o multime de efecte negative asupra corpului precum reducerea sperantei de viata si alte patologii medicale asociate. Excesul de grasime reprezinta o stare inflamatorie pe care consumul de apa alcalina ionizata si bogata in hidrogen molecular o poate combate, prin scaderea valorilor glucozei plasmatice, a zaharurilor si a trigliceridelor.  Acest efect vine in ajutorul schemelor terapeutice centrate pe diete controlate insotite de programe fizice sustinute.

4. Imbunatateste functia cognitiva

Functiile cognitive pot fi definite ca activitati cerebrale care conduc la cunoastere, inclusiv toate mijloacele si mecanismele de dobandire a informatiilor. Functiile cognitive includ rationamentul, memoria, atentia si limbajul. Functia cognitiva este studiata de o multime de oameni de stiinta din diferite domenii precum neurostiinte, psihologie, antropologie, filosofie. Hidrogenul molecular are capacitatea de a traversa bariera creierului si a sangelui, crescand astfel functiile cognitive, precum si starea de sanatate a celor cu boala Parkinson.

5. Recuperare mai rapida dupa accidentarile sportive

Cand vorbim despre cauzele stresului oxidativ, ajungem si la unul mai putin cunoscut precum suprasolicitarea fizica. Stim ca exercitiile fizice sunt bune, dar prea multa solicitare fara pauza de refacere poate sa devina o problema pentru corp. Prea multa contractie musculara in timpul exercitiilor intense poate duce la stres oxidativ, acumulare de oboseala, microleziuni si inflamatie. Studiile au aratat ca hidratarea cu apa alcalina ionizata si bogata in hidrogen scade declinul functiilor musculare indus de efort.

6. Imbunatateste aspectul pielii – efect antiaging

Ridurile pielii, precum si schimbarea aspectului pielii sunt unele dintre cele mai vizibile semne ale imbatranirii. Imbatranirea este ceva natural care apare odata cu inaintarea in varsta si multi dintre noi alegem sa luptam cu efectele ei, in special la nivelul pielii. Deteriorarea pielii nu este de cele mai multe ori un factor de imbatranire, ci un efect local al stresului oxidativ. Antioxidanții care sunt derivati din hidrogen molecular detin cel mai bun efect atunci cand vine vorba de combaterea daunelor oxidative la nivelul pielii.

7. Hidrogenul molecular poate ajuta in preventia diabetului zaharat

Studiile au aratat ca pacientii cu diabet zaharat tip 2 care au consumat suficienta apa alcalina ionizata si bogata in hidrogen molecular timp de 56 zile (8 saptamani) au prezentat imbunatatiri generale ale analizelor efectuate iar simptomele bolii prezente anterior s-au diminuat. Efectele consumului de apa cu hidrogen molecular au fost de asemenea eficiente si semnificative in general pentru intreg organismul.

8. Hidrogenul molecular in lupta bolilor autoimune

Daca exista un lucru cunoscut pentru hidrogenul molecular, acesta este capacitatea de a reduce radicalii liberi excesivi din organism care cauzeaza dezechilibru celular. Avand in vedere acest lucru, H2 poate ajuta la combaterea multor boli autoimune, cum ar fi lupusul (LES).

9. Ajuta la reducerea durerii din artrita reumatoida

Artrita reumatoida este o boala inflamatorie foarte grava cunoscuta pentru capacitatea de a distruge oasele, precum si cartilajul articular. Studiile demonstreaza ca un consum adecvat de apa bogata in hidrogen reduce stresul oxidativ, diminuand astfel simptomatologia pacientilor cu artrita reumatoida.

10.  Hidrogenul molecular ar putea lupta impotriva tumorilor canceroase

Cancerul si tumorile canceroase isi au radacinile in cresterea nivelului stresului oxidativ, reprezentat de  tipuri reactive de oxigen (ROS) care promoveaza progresia si dezvoltarea unei tumori. Cu toate acestea mentionate, stim cu totii ca stresul oxidativ nu e compatibil cu hidrogenul molecular, deoarece H2 tinde sa neutralizeze stresul oxidativ precum si cresterea tumorilor rezultate. Intr-un studiu despre efectele hidrogenului molecular, efectuat pe pacienti cu tumori hepatice, s-a observat o crestere a calitatii vietii acestora atunci cand erau supusi radioterapiei.

Referinte: www.qlifetoday.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

× Cum te pot ajuta?