Stresul si aciditatea

Stresul fizic sau mental creeaza aciditate in organismul nostru. Ulcerul este un bun exemplu pentru asta. Sub tensiune, noi avem tendinta sa ardem mai multi nutrienti intr-o perioada de timp scurta, producand astfel mult mai multe toxine decat poate corpul sa elimine. Din acest motiv, stresul grabeste procesul de imbatranire. Exercitiile intense sunt o forma de stres fizic, in timpul carora se produc mai multe reziduuri si in mod normal acestea trebuie urmate de o perioada de odihna si relaxare. Exercitiile facute corect si urmate de o perioada de refacere vor permite corpului sa elimine toxinele rezultate si chiar cele depozitate, mult mai usor atunci cand se asociaza cu un consum adecvat de apa alcalina.

Exercitiile fizice cresc temperatura corpului si determina o dilatatie a tuturor vaselor capilare din corp. Ulterior, temperatura mai mare a sangelui va ajuta la dizolvarea depozitelor vechi de toxine acumulate in timp de corp si care se ascund profund la nivelul capilarelor infundate si a tesuturilor neirigate corespunzător. Unii dintre noi pot experimenta usoare stari de ameteala. Prea multe exercitii fizice fara o perioada de refacere duc la acumularea de acid lactic in organism, acid care este rezultatul arderilor incomplete ale nutrientilor in lipsa oxigenului (exercitii anaerobice).

Stresul mental poate fi mult mai devastator decat cel fizic, deoarece nu exista perioada de refacere, de odihna. Un stres mental prelungit, cronic, poate acidifia puternic o persoana. Este vorba despre un ciclu vicios. Stresul mental creeaza tot mai mult acizi si acesti acizi te fac sa te simti mult mai obosit, mai trist, mai depresiv. Medicii japonezi sunt convinsi ca un consum de apa alcalina ionizata poate schimba starea de dispozitie, dintr-una depresiva, intr-una mult mai luminoasa si mai calma. Daca e asa sau nu, ce putem face? Putem sa incepem sa consumam mai multa apa, in special o apa cu un pH alcalin si ORP negativ, adica o apa antioxidanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

× Cum te pot ajuta?