Cum si de ce imbatranim?

Studiile medicale au descoperit că o data ce imbatranim, pierdem si bicarbonatul din sange. Bicarbonatul este ceea ce ne mentine alcalinitatea sangelui. Noi oamenii suntem creati alcalini, dar functiile noastre sunt acide. Cu trecerea anilor, pierdem apa si saruri alcaline, adica ne deshidratam incet dar sigur si devenim tot mai acizi.

In 1996, dr. Lynda Frassetto de la Universitatea din San Francisco, California, a publicat o lucrare prin care explica si demonstra grafic cum nivelele de bicarbonat din sangele uman difera la varste diferite.

Nivelul mediu de bicarbonat e constant pana la varsta de 45 ani, dupa care incepe semnificativ sa scada. Aceasta e varsta medie cand incep sa apara primele semne si simptome de diabet, artrita, hipertensiune arteriala, osteoporoza, cancer etc.

Imbatranirea fizica se intampla atunci cand nivelul de bicarbonat din sange incepe sa scada. O data ce aceste valori incep sa scada, corpul nostru devine din ce in ce mai putin capabil sa neutralizeze aciditatea. Excesul de acid care nu mai poate fi neutralizat se depune si se acumuleaza in organism sub forma de acizi grasi, acid uric, colesterol, pietre la rinichi, pietre la vezica biliara etc. Daca sangele ar putea fi alimentat regulat cu bicarbonat, la fel cum precum se reincarca o baterie, procesul de imbatranire ar putea fi oprit si beneficiile ar fi numeroase. Aceasta este una din noile teorii anti-aging.

Pentru a incetini procesul de imbatranire ar trebui sa avem o alimentatie cat mai alcalina, bogata in legume si fructe crude, ar trebui sa facem exercitii fizice constant, ar trebui sa reducem nivelul de stres, care inevitabil, sub o formă sau alta, e prezent in viata oricui, ar trebui sa ne odihnim si sa ne relaxam mai mult. Pe langa toate aceste „ar trebui”, care poate sunt mai dificil de aplicat imediat,  va recomand ca prima optiune cu efecte rapide si excelente,  hidratarea constanta, abundenta, cu apa pură, naturala, puternic alcalina si incarcata cu energie, adica ionizata.

Acesta este primul pas pentru a incetini procesul de imbatranire, pentru a fi mai activi, creativi si fericiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.