Stiati ca…

–  Un studiu de 6 ani, publicat in 2002 de Jurnalul American de Epidemiologie, a descoperit ca persoanele care au consumat mai mult de 5 pahare de apa pe zi, au avut cu 41% mai mic riscul de infarct cardiac decat cei care in aceeasi perioada de studiu au consumat mai putin de 2 pahare de apa pe zi.

– Consumul a 5 pahare de apa pe zi scade riscul de cancer de colon cu 45%.

– Consumul a 2 litri de apa zilnic scade riscul de cancer de san cu 79%.

– O scadere cu 5% a lichidelor corpului va duce la o scadere cu 25-30% a energiei la majoritatea oamenilor. O scadere cu 15% inseamna sfarsitul.

– O deshidratare usoara poate incetini metabolismul cu 3% – atunci cand iei in considerare acest lucru, incepi sa intelegi de ce rehidratarea te ajuta sa slabesti!

– O scadere de doar 2% din aprovizionarea cu apa a corpului nostru poate declansa semne de deshidratare usoara, manifestate pe termen scurt prin tulburari de memorie si de concentrare, oboseala etc., dar pe termen lung vor aparea boli,  iar organismul tau va fi slabit.

– Deshidratarea usoara este una dintre cele mai comune cauze de oboseala in timpul zilei. Se estimeaza ca aproximativ 75% din oameni sufera de deshidratare usoară, cronica.

– Oamenii beau numai 25% din apa de care au nevoie, atunci se explica de ce suntem tot mai predispusi la boli si imbatranim atat de rapid!

– Romanii beau aproximativ 55 de litri de apa minerala naturala (plata si carbogazoasa) pe an (adica 150 ml pe zi), consum de  trei ori mai mic decat al tarilor precum Italia, Germania, Franta. Acest consum foarte mic de apa de calitate este unul din factorii importanti care duc la scaderea sperantei de viata si, totodata, a calitatii vietii!

– Romanii prefera apa de la robinet, iar din aceasta cauza trebuie sa ne asiguram ca au o apa de calitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

× Cum te pot ajuta?