Laptele de nuci – ideal la micul dejun

Vrei un mic dejun sanatos? Bea lapte de nuci.

Vreau sa iti prezint o reteta de sezon, ideala pentru post, un lapte vegetal foarte gustos si alcalinizant – lapte de nuci. Ca tot am trecut pe mere si nuci autohtone, iti voi spune cum sa faci in casa un lapte deosebit, aromat si placut la gust. In primul rand, ai nevoie de 1-2 maini de miez de nuca proaspat curatat, un blender puternic si un saculet de strecurat. Sa trecem la treaba!

Pentru ca sa obtii un lapte de nuci  foarte aromat si dulce, e indicat sa lasi miezul de nuca intr-un bol cu apa, peste noapte. Noi folosim apa alcalina si ionizata, dar e bine si in apa plata. Peste noapte, nucile se hidrateaza, se spala si dispare usoara amareala data de coji. Inainte de a-l prepara, spala miezul de cateva ori cu apa curata.

Apoi, la cantitatea de 1-2 maini de miez, adauga apa pura aproximativ 800-1000 ml. Mai putina apa si mai mult miez de nuca egal un lapte mai concentrat si mai hranitor.

Apa impreuna cu miezul de nuca se toarna intr-un blender pentru 1-2 minute. Va recomand sa folositi un blender de putere mai mare, noi avem un Vita-Mix si suntem super-incantati de performantele acestuia. Dupa 1-2 minute de blenduire, strecurati laptele proaspat facut printr-un saculet de panza sau o sita foarte fina. Rezultatul este un lapte de nuci de calitate, mult mai bun decat cel de soia si la fel de gustos ca si cel de migdale. Si nu in ultimul rand, mai ieftin decat orice lapte vegetal din comert.

Laptele de nuci merge foarte bine cu cereale integrale, cu cacao, cu cafea, sau simplu. Toata familia e incantata de acest lapte. Ai incercat laptele de nuci? Cum ti s-a parut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.