Istoria ionizatorului de apa

Apa alcalina este produsa de un ionizator de apa prin procesul de electroliza, atunci cand apa de la robinet filtrata in prealabil este impartita in apa alcalina si apa acida. Ionizatorul de apa a aparut in Japonia, la inceputul anilor 50 si primele experimente s-au efectuat pe plante si animale. Dezvoltarea ionizatoarelor de apa pe scara larga a fost preluata in 1954 de catre cateva universitati de agricultura din Japonia care au facut studii despre efectele apei ionizate acide asupra plantelor. Astazi, fermele care aprovizioneaza piata de flori folosesc apa acida pentru a pastra prospetimea acestora cat mai mult timp, inainte de livrarea catre florarii.

Experimentele pe oameni au durat mai mult timp, din cauza dificultatilor de mentinere a unui mediu constant. Cu toate acestea, in timp, datorita experimentelor efectuate de medicii japonezi pe pacienti s-au adunat suficiente date care sa demonstreze ca apa alcalina produsa de un ionizator nu este toxica si atenueaza multe din simptomele bolilor.

Primul ionizator de apa de uz comercial a fost disponibil in Japonia in 1958. Pana atunci, singurele ionizatoare disponibile erau sub forma unor unitati mari si folosite in spitale. In 1960, un grup de doctori in medicina si doctori in agricultura au infiintat in Japonia un institut de cercetari si au tinut anual intalniri in cadrul carora isi prezentau descoperirile. La data de 15 ianuarie 1966, ionizatorul de apa este aprobat ca dispozitiv medical de imbunatatire a sanatatii, de catre Ministerul Sanatatii din Japonia.

Ionizatoarele de apa japoneze au fost introduse pentru prima data in Coreea, in anii 70 si astazi acestea sunt aprobate ca dispozitive medicale de guvernul sud-coreean. In 1985, ionizatoarele de apa sud-coreene ajung in SUA, iar un laborator independent efectueaza teste pe data de 14 aprilie 1986. Testele au aratat ca nu exista toxicitate in apa alcalina generata de un ionizator de apa. Aceste testari au fost efectuate dupa metode specifice aprobate de FDA.

Acum aceste ionizatoare de apa sunt prezente si in Romania. Pe piata noastra au aparut de cativa ani diverse modele de ionizatoare de apa. Personal am testat mai multe modele si dintre acestea am ales cele care au raspuns asteptarilor noastre – calitate premium, moderne, usor de montat si utilizat, practice si elegante. Ionizatoarele de apa pot fi montate usor si folosite in bucatarie, la birou, la firme sau cabinete medicale. O alegere ideala pentru care corpul tau va fi profund recunoscator!

La inceput a fost ……APA!

2 thoughts on “Istoria ionizatorului de apa

    • ovivama says:

      Kangen vine din termenul japonez ”la origini”. Nu este nici o deosebire. Ambele branduri de ionizatoare produc apa alcalina si ionizata prin electroliza. Apa intra in ionizator, trece prin filtru apoi intra in camera de electroliza unde se imparte in doua: alcalina si acida.
      In functie de nivelul selectat poate fi alcalina(4 nivele), filtrata(neutra), acida(3 nivele). Deosebirea dintre Enagic si Chanson este ca firma Enagic este in sistem MLM iar Chanson este cu vanzare directa. Avantajul ionizatoarelor de apa Chanson este ca se poate regla tensiunea pe placi in functie de sursa de apa. Designul este unul foarte luxos. Cea mai mare camera de electroliza de pe piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

× Cum te pot ajuta?