De cata apa am nevoie?

Consumul unei cantitati suficiente de apa in fiecare zi este esential pentru viata si pentru mentinerea unei sanatati optime. Cand socotim cantitatea de apa zilnica nu trebuie sa includem lichide precum: cafea, ceai, sucuri, alcool, supe, apa carbogazoasa.

Cantitatea de apa, pe care fiecare persoana ar trebui sa o consume, depinde de greutatea corpului, clima, activitate fizica, regim alimentar si stare de sanatate.

O recomandare buna este sa incepem sa bem 2 – 2.5 litri pe zi si in functie de greutatea corporala, sa ajungem pana la  3-4 litri pe zi. Stiu ca suna cam mult, dar iata ce recomanda unii specialisti:

Conform recomandarilor d-nei Dr. Sue Pollock – nutritionist, ar trebui sa consumam 1 litru de apa pentru fiecare 25 kg greutate corporala, cantitate ce se dubleaza in cazuri de imbolnaviri.

Dr. Robert O. Young – microbiolog si nutritionist, recomanda, de asemenea, consumul unei cantitati zilnice mari de apa (1 litru per 15-20 kg de masa corporala).

Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi recomanda un consum de 30-35 ml apa per kilogram, pentru o persoana adulta.

Din experienta personala, am observat ca la greutatea mea de 56 kg si raportat si la starea de sanatate –  2-2.5 litri de apa pura consumata zilnic ma mentin intr-o forma extraordinara. Asadar, calculat dupa formulele de mai sus, ma incadrez in aceeasi categorie de 1 litru la 25 kg masa corporala.

Si am vazut ca functioneaza si la alții. Un consum de 3-4 litri de apa zilnic va avea un impact masiv asupra sanatatii tale, vei avea mai multa energie, claritate mentala, concentrare, creativitate si vitalitate. Te asigur ca vei simti ca esti perfect conectat, echilibrat si pregatit sa-ti urmezi drumul ales in aceasta viata!

Este indicat sa ne incepem ziua consumand 1-2 pahare de apa calduta care sa spele tractul digestiv si sa ne rehidrateze corpul dupa odihna de noapte. Acesta este doar unul din beneficiile extraordinare ale consumului de apa zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.