Apa alcalina ionizata si pietrele la rinichi

Mai multe persoane care consuma apa alcalina ionizata m-au intrebat ce este cu depunerile albicioase de pe sticlele sau paharele de baut. Iata despre ce e vorba.

Majoritatea proteinelor din alimente sunt combinatii de sulf si fosfor. Atunci cand proteina este metabolizata, rezulta acid sulfuric si acid fosforic, acizi care trebuie neutralizati de organism inainte de a fi eliminati in siguranta prin rinichi. Neutralizarea acizilor se face prin cuplarea acestora cu saruri alcaline. Majoritatea cerealelor contin de asemenea sulf si fosfor, rezultand prin metabolizare acid sulfuric si fosforic.

Un calcul urinar sau o piatra la rinichi reprezinta un depozit mineral dur, alcatuit din fosfati (saruri ale acidului fosforic), urati (saruri ale acidului uric) etc. O sare a acidului fosforic contine o anumita cantitate de calciu folosit pentru neutralizarea toxicitatii crescute a acidului fosforic. Din acest motiv, o piatra la rinichi arata ca un depozit alb de calciu.

Unii oameni considera excesul de calciu cauza formarii pietrelor la rinichi. Gresit! Nu calciul e de vina, ci aciditatea crescută din sange. Cea mai buna cale de a diferentia depozitele de calciu din pietrele la rinichi este testul cu urina. Depozitele de calciu se dizolva in urina, in timp ce pietrele la rinichi nu. Pietrele la rinichi se dizolva intr-o solutie alcalina.

Apa alcalina ionizata reduce aciditatea corpului si ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi, furnizand organismului sarurile alcaline necesare. O data cu inaintarea in varsta, avem tendinta de a acumula in celulele noastre saruri ale acizilor metabolici, ceea ce conduce la o rigidizare celulara, chiar fara legaturile de glucoza ale moleculelor proteice. Unii nutritionisti sustin ca o cauza a imbatranirii este acumularea de calciu in celulele noastre si promoveaza suplimentele cu magneziu pentru a reduce depozitele de calciu. Ca si reacții chimice, magneziul este mai slab decat calciul si nu poate scoate calciul dintr-o sare. Motivul pentru care magneziul se pare ca functioneaza este tocmai faptul ca alcalinizeaza mediul intern, astfel incat sarurile acide precum fosfatii si uratii se dizolva si se elimina din organism. In concluzie, deficienta de magneziu este una din cauzele formarii pietrelor la rinichi.

Depozitele albicioase de pe sticle sau pahare care apar atunci cand consumam apa alcalina ionizata sunt saruri alcaline de calciu si magneziu. Aceste saruri se depun pe peretii sticlelor deoarece sticla sau plasticul recipientelor de apa este incarcata electrostatic pozitiv, iar calciul anorganic din apa de la retea, prin ionizare devine negativ. Cum plus(+) cu minus(-) se atrag, rezultatul este depunerea albicioasa de pe pahare. In plus, calciul anorganic din apa de la retea, prin ionizare devine cu 50 % mai absorbabil de catre organism. Sticlele sau recipientele de apa se curata periodic cu otet alimentar.

Consumul regulat de apa alcalina ionizata reduce aciditatea din organism, previne imbolnavirile si ajuta organismul sa faca fata cu succes stresului din mediul inconjurator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.